2011-12-12

Az Energia Hivatal napelemes rendszerét adtuk át

A Magyar Energia Hivatal központi épületén (Budapesten a II. János Pál pápa téren, régi nevén Köztársaság téren) adtunk át egy kisebb, bemutató jellegű napelemes rendszert.


A kicsi, 2,5kW-os rendszert nem mi kezdtük el kiépíteni: még 1-2 éve kezdte el egy másik cég. A napelemeket felszerelték, de a rendszert sose rakták össze üzemkészre: a napelemek bekötése, inverter kiépítése, csatlakozása és engedélyeztetése valahogy elmaradt. És a külső kijelzőn is fals adatok voltak (éjjel-nappal azt mutatták, hogy termelnek a napelemek).

A mi megbizatásunk ennek rendbetételére szólt: a napelemek bekötését, kábelezését kötöttük újra, lecseréltük az invertert: egy régi SMA volt otthagyva, ami az ELMÜ-nél most nem engedélyeztethető, így Fronius IG TL-re cseréltük.

További kiépítettük a teljes kommunikációt is: a MEH aulájában egy számítógépre küldjük le a jeleket a tetőn lévő rendszerről a Fronius adatkommunikációs és adatrögzítői eszközével (Datalogger), így az aulában is követhetők a napelemek termelési adatai.

Továbbá ezúttal a külső kijelző is össze lett kötve a rendszerrel, és már a valós adatokat mutatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése