2015-06-12

Új Sharp napelemek és szuperhatékony LG modulok

Most ért véget Münchenben a legnagyobb napelemes szakkiállítás, az Intersolar. Partnereink közül több is bemutatott néhány újdonságot, ezeket gyakran időzítik a mostani kiállításra.

Az Intersolar egyik fődíjasa lett az LG új napeleme, egész pontosan a cellák különleges technológiája, a MonoX NeON 2.
A cella fő különlegessége az úgynevezett bus-bar-ok száma: közérthetően de pongyolán fogalmazva, ezek a függőlegesen futó elektromos vezetők hivatottak összegyűjteni a napelemcellák által termelt elmozduló elektronokat. Régen 2 ilyen függőleges csíkot, bus-bar-t használt a legtöbb gyártó, pár éve a 3 bus-bar technológia jellemző, ritkaság ma még a 4 bus-bar.

Az LG itt lépett nagyot: 12 bus-bart rakott a cellára: ezzel nagyobb hatékonyságot tudnak elérni, mivel csökken a cellán az elektronok "útja", így kisebb az ellenállás. 305-320 Wattos modulokat gyártanak ezzel a technológiával majd (normál 1,6x1m méretben).

Az év vége felé lehet rendelni majd a NeON 2 modulokból.


A Sharp pedig új modulokat mutatott be, vékonyabb alukerettel. A fő vonal továbbra is a 250-255W-os poly modulok, de mostmár magas hatásfokú, 290W-os mono is rendelhető.



Az új poly típusok (ND-RG250 és ND-RG255) adatlapja itt tölthető le.
A 290W-os mono (NU-RC290) PDF-je pedig itt.

Rögzítéstechnikai partnerünk, a K2 pedig új, költséghatékonyabb rögzítéstechnikát mutatott be, a D-Dome és az S-Dome rendszerek új generációját: ezekről részletek hamarosan.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése