2015. május 13.

A Tesla partnere a Fronius az akkus tárolás vezérlésében

Egyre több részlet derül ki a Tesla múlt heti nagy bejelentése kapcsán, amiben a házi elektromos tárolás átalakítását ígérte a cég. Bár a szakértők azóta kiemelték, hogy a lithium-ion akkumulátorok 2015-ben egyáltalán nem nevezhetők forradalminak, viszont a Tesla a fejlesztésekbe egész komoly partnereket vont be.

image
Az akkuk töltéséhez, vezérléshez és a napelemes rendszerrel összehangolást a cégünk által Magyarországon képviselt Fronius, és a SolarEdge megoldásai segítik majd, továbbá a forgalmazásban és kiépítésben a Tesla partnere lesz még az egyik kaliforniai áramszolgáltató, az Edison International és a legnagyobb amerikai napelemes cég, a SolarCity is.
A Fronius a nemrég bemutatott Symo Hybrid invertereivel jelenti majd a kapcsolatot a napelemes rendszer és az Tesla akkuk között, azok töltése és a ház villamossági ellátása és annak vezérlését látva el.

A 7 és 10kWh méretű falra szerelhető akkuk, Powerwall néven már idén forgalomba kerülnek, és a sajtótájékoztatónk elhangzott árak nagyon kedvezőnek hangzanak a mostani piaci árakhoz képest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése