2012. január 13.

1 euró alatti napelemek árak

Elkészültek új árajánlataink 2012-re, és napelemvasarlas.hu oldalunkon is frissítettük kiskereskedelmi forgalmi árainkat.

Először fordult elő, hogy vezető kínai gyártótól napelemet 1 EUR/W ár alatt kínálunk: a Canadian Solar moduljai már 0,99-ért elérhetők akár kisebb mennyiségben is.

Fontos kiemelni, hogy ez a világ egyik vezető és legnagyobb gyártójának terméke. Azt is el szoktuk mondani, hogy lehet találni (jellemzően közepes vagy kis méretű kínai gyárak termékeiből) ennél is olcsóbb napelemeket. Mindenki saját döntése, hogy mennyi kockázatot vállal: a legtöbb előrejelzés szerint ugyanis 2012 és 2013 kritikus év lehet a napelem gyártásban, és nagyon sok kis és közepes gyártó bajba kerülhet - akkor pedig bármi gond esetén előfordulhat, hogy ha megszűnt a gyártó, akkor nincs kinél érvényesíteni a garanciát sem. A legnagyobb 10 gyártó esetén (mint pl. Sharp, Trinasolar, Canadian Solar) van erre talán a legkisebb esély.

Sajnos az euró-forint árfolyam jelenleg nem igazán engedi, hogy ez az árcsökkenés forintban is teljes mértékben megmutatkozzon, de bízunk benne, hogy stabilabb árfolyam mellett jelentősen érezhető lesz majd a 2012-es árcsökkenés. Mindenesetre számunkra "történelmi" fordulat az 1 euró alatti ár - és a megfizethető napelem pedig mindannyiunk közös érdeke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése