2009-06-19

Az első pályázat, első projekt

Egy ismerősünkön keresztül alakul is az első projektünk, bár nem nagy méretben, de kezdeti lépésnek kiválóan megfelel majd.

Most a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében indulunk egy pályázaton, egy ismerősünk hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó alapítványnak dolgozik, és a szervezetüknek van egy iskolai és turista szállásként használt háza a Bakonyban. Ők non-profit szervezetként a teljes összeg 60-70 százalékát kaphatják meg, amivel már nagyon is gazdaságossá tehető a napelemes rendszer.

Ádám korábbi munkái révén gyakorlatunk is van a pályázatírásban, azonban ez se lesz egyszerű projekt: ugyanis a pályázat keretében nagyon sok kifejtést, esélyegyenlőségi indoklást és környezeti hatástanulmányt kell megírni.

Közben hallottunk még egy reménykeltő hírt: állítólag lesz pályázat Közép-Magyarországi régióba (a fenti KEOP-ok ki vannak zárva innen), így további lehetőségek nyílnak.

Közben érdemi tárgyalások folynak további közvetlen gyári beszállítókkal is, ami hosszú távon lehet érdekes majd - de erről majd később részletesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése