2021-03-08

JA Solar napelemek Magyarország legnagyobb naperőművében

A pekingi központú JA Solar számos jelentős naperőműhöz szállította már a világ élvonalába tartozó moduljait. A Kaposvár mellett felépült Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb, 100 MW-os erőműjében 54 MW-nyi teljesítményhez a JA Solar moduljai szolgáltatják az energiát.

 



Magyarország, egyben Közép-Európa legnagyobb naperőműve készült el Kaposvár határában, amelyet a kínai állami China General Technology Group érdekeltségébe tartozó CMC épített. A korábban csúcstartó kapuvári erőmű 25 MW teljesítményéhez képest négyszer akkora, 100 MW összteljesítményű létesítményhez a JA Solar 54 MW teljesítményű modulokat szállított.

A 2005-ben alapított JA Solar, a világ egyik vezető, nagy teljesítményű fotovoltaikus termékek gyártója, 2020-as eladásai alapján a világpiac harmadik legnagyobb szereplője. Termékei már 153 országban elérhetőek és jelentős részedéssel bír a magyar napelempiacon is. A “Napenergia fejlesztése az egész emberi faj javára” vállalati küldetésével a JA Solar a napenergia hasznosításának kulcseszközével, a modulok gyártásában is elismertséget szerzett magának a globális napenergia-piacon és számos óriási, 100-250 MW teljesítményű erőműnek volt a szállítója többek között Brazíliában, Kínában, Indiában és Dél-Koreában.

A JA Solar moduljait „Összességében magas teljesítményűnek” ismerte el az iparágban mérvadónak számító amerikai Megújuló Energia Tesztközpont (Renewable Energy Test Center, RETC) 2020-as PV Module Index jelentésben. A JA Solar a három globális modulgyártó egyike, aki elnyerte ezt az elismerést, ami a modulok minőségét, megbízhatóságát és teljesítményét értékelte.

A JA Solar-t több egymást követő évben szerepel a Fortune China 500 és a Global Top 500 New Energy Enterprises listáján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése