2013. október 1.

További szeptemberi napelem kivitelezéseink

Még jópár munkát befejeztünk szeptemberben, és a jelek szerint idén is még hosszú őszünk lesz, mert még számos napelemes rendszer áll előttünk. Könnyen lehet, hogy idén is decemberig is dolgozunk, ha az időjárás is megengedi.

Például Kecskeméten adtunk át egy újabb rendszert, ezúttal Canadian Solar napelemekkel, és Fronius inverterrel:


Hegyháthodászon (az Őrségben) pedig egy 20kW-os rendszert építettünk ki, Korax modulokkal és Fronius inverterekkel. A rendszer nagyobb részét földre telepítettük, K2 Systems rögzítésével. Itt földbe sajtolt acél cölöpökön állnak a napelemek, egy kisebb részük pedig az épület tetejére került. Ez a 20kW meg is termeli a falu szennyvíztisztítójának teljes villamosenergia igényét: 


Zamárdiban pedig korcolt tetőre szereltünk egy 6,4kW-os rendszert Yingli napelemekkel, közel a Balaton partjához: Deberecenben egy 10kW-os rendszert építettünk ki, itt kisméretű Aleo napelemeket használtunk és a  más-más irányba néző tetők miatt két munkapontos SMA Tripower invertert: Nyíregyházán pedig egy 7,6kW-os rendszert adtunk át egy hűtőházon, ismét Yingli napelemekkel. Itt használtuk először a K2 innovatív trapézlemezes rögzítését, a MiniRailt: 1 megjegyzés:

  1. Szépek a munkáid. Látom, hogy Budapest, csak a címkék között volt Nyíregyháza is, így találtam meg ezt a postot.

    VálaszTörlés