2011-01-06

2011-ben várható új pályázatok

Megjelent az új Széchenyi terv kiírása, de maguk a pályázatok közül még csak néhány elérhető, a többi (és főként a napelemek támogatására is használhatók) még átalakítás alatt vannak.

Annyi már lehet tudni, hogy gyakorlatilag a KEOP pályázatok lesznek újraszabva, remélhetőleg egyszerűsített formában lehet majd támogatást kapni. Egyelőre "társadalmi egyeztetésre" bocsátották a tervezeteket (gyakorlatilag a tavalyi szövegeket néhány módosítással).

Egyelőre tehát nincsenek új pályázatok, de mindenesetre biztató, hogy 2010. utolsó negyedévében már beindultak a pályázati elbírálások: ugyanis az áprilisi kormányváltás után gyakorlatilag októberig a már beadott pályázatok is álltak (nekünk is, de sok más szereplőnek is tavasz óta volt beadott pályázata, amit végül októberben hagytak jóvá vagy utasítottak el). Reméljük, 2011-ben már olajozottabban fog működni a pályázati rendszer.

Hasonlóan lassan kezd visszatérni az élet az Energiaközpontba is: most januárban értesítették néhány ügyfelünket, hogy nyert a lakossági pályázata, amit még a ZBR-ben adtak be - volt, aki 2010. márciusában.

Lakossági pályázatokról egyelőre nincs hír, várhatóan csak 2011. tavaszán kerülhetnek kiírásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése